Excursie la Prislop

  5 months ago
  396
Excursie la Prislop Image

Excursie la Prislop

din Timisoara

Data plecare: 16.03.2019

Plecare din Timisoara, dimineata in jur de ora 07.00.

Sosire la Prislop.

Mânăstirea Prislop se află la 13 km de Haţeg. De aproape şapte secole, ea reprezintă unul din cele mai importante aşezăminte religioase ortodoxe din Transilvania. Pe lângă frumuseţea şi unicitatea construcţiei bisericeşti, ridicată, prin strădania celor trei mari ctitori (Părintele Nicodim, Domniţa Zamfira şi Părintele Arsenie Boca), locaţia atrage ca un magnet mii şi mii de credincioşi din întreaga ţară, veniţi aici pentru a înţelege o parte cât de mică din ceea ce a însemnat, şi mai ales, înseamnă încă, spiritul “Sfântului Ardealului”.

La Prislop viaţa îşi urmează cursul firesc într-o linişte desăvârşită, absolută. Există însă, trei zile din an, în care forfota e cuvântul de ordine: la hram (în 8 mai (Sf. Ioan Teologul), 14 septembrie (Înălţarea Sfintei Cruci)) şi în 28 noiembrie, atunci când tânguirea clopotelor cheamă toată suflarea la parastasul Părintelui Arsenie Boca.

Mănastirea Prislop, a fost ctitorita de Sfântul Nicodim cel Sfințit între anii 1399-1405. În secolul al XVI-lea, mănăstirea a fost restaurată de Domnița Zamfira, fiica lui Moise Vodă Basarab din Bucurști, cea de-a doua ctitoră a mănăstirii. În timpul Domniței Zamfira, biserica a fost împodobită cu o pictură nouă.

 

Plecare spre casa dupa amiaza.In drumul spre casa facem o scurta oprire la Densus si la Sarmisegetuza Regia. PRET: 65 lei/persoana/membri CARP
           80 lei/persoana/non-membri CARPPREȚUL INCLUDE:

-insotitor de grup din partea agentiei

-transport autocar      


PREȚUL NU INCLUDE:

      - alte cheltuieli de natura personala                                      

Scrie un comentariu

Eroare: Trebuie sa te autentifici ca sa poti comenta. Te poti autentifica aici.

Nici un nume gasit.