Prislop-Hateg-Densus-Sarmizegetusa

  1 year ago
  1554
Prislop-Hateg-Densus-Sarmizegetusa Image

Prislop-Hateg-Densus-Sarmizegetusa

 Prislop-Hateg-Densus-Sarmizegetusa

   Plecari  Iunie 2018

Plecare pe traseul Timisoara-Caransebes .Primul popas il vom face la Ulpia Traiana-Sarmizegetusa,capitala provinciei romane Dacia. Situată la o distanță de 40 de km de Sarmizegetusa Regia, capitala anterioară a regatului dac, colonia Ulpia Traiana a fost întemeiată după cucerirea acestuia de către împăratul Traian, între anii 108-110. Conform unui monument epigrafic, orașul a fost fondat din porunca împăratului de către generalul guvernator Decimus Terentius Scaurianus. Cea mai impunătoare clădire, amfiteatrul, avea o capacitate de cca. 5000 de persoane.

Biserica Sf Nicolae-Densus

Biserica „Sfântul Nicolae” este un lăcaș de cult ortodox din localitatea Densuș, județul Hunedoara, una dintre cele mai vechi biserici de rit bizantin din România, construită în secolul XIII. Din 1991 este pe lista de monumente propuse pentru a intra în patrimoniul UNESCO. Nicolae Iorga a numit biserica "fără pereche în toată românimea".Biserica Sfântul Nicolae din Densuș a fost ridicată pe ruinele unei construcții din antichitate (sec. al IV-lea). Acoperișul întregii construcții este din plăci de piatră.

Rezervatia de zimbri de la Hateg

Rezervaţia de Zimbri din Pădurea Silvuţ. Aici ai şansa rară de a putea admira aceste frumoase şi maiestuoase animale pe cale de dispariţie - zimbri. Noi am vizitat rezervaţia în Septembrie 2013 şi a fost o adevărată bucurie atât pentru junioara mea Irina cât şi pentru noi să putem vedea de aproape zimbri. Plimbarea până la ţarc durează în jur de 10 minute.

Manastirea Prislop
Aşezată într-o poiană, la altitudinea de 640 m, Mănăstirea Prislop este înconjurată de dealuri care coboară în pante domoale pâna aproape de monument. S-a spus, pe drept cuvânt, că un drum în „Ţara Haţegului” este „un drum” sau „o coborâre” în istorie. Viaţa omenească a pulsat neîncetat în aceste minunate locuri, începând cu omul paleolitic, ale cărui urme s-au descoperit în peşterile de la Ohaba Ponor şi Cioclovina, situate nu prea departe de Prislop, la Răsărit de depresiunea Haţegului.

Scrie un comentariu

Eroare: Trebuie sa te autentifici ca sa poti comenta. Te poti autentifica aici.

Nici un nume gasit.