Sambata la Belgrad

  1 year ago
  1887
Sambata la Belgrad Image

Sambata la Belgrad

 Sambata 14 Octombrie Belgrad 80 Lei 

Preturile sunt acceptabile atat la obiective cat si in localuri. Primul popas va fi la mausoleul lui Iosif Broz Tito si la muzeul de istorie al Yugoslaviei.
1.Mausoleul lui Tito, situat in Belgrad, Serbia, denumit si Casa Florilor, ii este dedicat celui care a fost liderul Republicii Socialiste Federale Iugoslavia, Iosip Broz Tito, care a murit la 4 mai, 1980 Acest mausoleu a capatat rapid numele de Casa Florilor, aceasta fiind, de fapt, si denumirea sub care este cunoscuta. Ne vom indrepta spre 2.Catedrala Sfantului Sava. Poate trebuie sa va spun ca acest edificiu este cea mai mare biserica ortodoxa din lume, Da din lume! Insa mai multe detalii aflati acolo...
3.Fortareata Belgrad Urmatorul popas va fi la fortareata Belgrad. Acolo veti putea vizita Muzeul Armelor, Gradina zoologica ,manastirile din cadrul cetatii sau va veti putea delecta cu bucate alese din bucataria sarbeasca.
. În prezent este unul dintre cele mai îndrăgite locuri ale Belgradului, atât de către turişti, cât şi de către locuitorii capitalei. Ca să ajungi aici îţi recomandăm o plimbare pe faimoasa stradă pietonală, Kneza Mihailova, la căpătul acesteia aflându-se una dintre intrările în parc.
4.Muzeul Militar Este o adevarata carte de istorie a Serbiei, care incepe cu primul conflict cu legiunile romane, cu patrunderea triburilor slave in Balcani,cu perioada de glorie a tarului Stefan Dusan,continua cu batalia de la Kosovopolje,cu traversarea din 1914 a trupelor albaneze prin Serbia,cu Razboiul Mondial, cu lupta partizanilor lui Tito,ajungand la Razboiul din 1999. Pe stânga şi pe dreapta, înaintea intrării principale, vei vedea tunuri, tancuri şi alte arme de război, care fac reclamă Muzeului Militar ce se află în cadrul aceleiaşi incinte. colecţie de aproximativ 4000 de exponate.
Gradina Zoologica Belgrad este printer cele mai vechi Gradini Zoologice din Europa.
Astazi, functioneaza pe un spatiu de 7 ha, avand aproximativ 2000 de animale .Cine doreste poate vizita si Catedrala Bisericeasca din Belgrad dedicata Arhanghelului Mihail.
Dupa cina ne indreptam spre Varset pentru cumparaturi inainte de revenirea in tara.

Scrie un comentariu

Eroare: Trebuie sa te autentifici ca sa poti comenta. Te poti autentifica aici.

Nici un nume gasit.