Viena si Mayerling

  1 year ago
  1770
Viena si Mayerling Image

Viena si Mayerling

Viena si Mayerling

pret 130 Euro 30 Martie


Programul aici: 

 

 

Ziua 1 La sosirea in Viena vom vizita principala atractie turistica a Vienei Castelul Schonbrunn care din 1996 a intrat in patrimoniul Unesco. Aici vom vizita: -muzeul din interiorul palatului Grădina Zoologică Schönbrunn din Viena este cea mai veche grădină zoologică din lume şi a fost aleasă deja de trei ori drept cea mai bună grădină zoologică din Europa. Gloriette -Muzeul calestilor. Dupa caderea monarhiei austro-ungare, au ramas in jur de 100 trasuri, calesti, sanii, litiere sau lectice, cu echipamentele de tractare, de calarie si paturile aferente-labirintul si gradinile palatului Schonbrunn .In jurul palatului se poate servi masa si bineinteles prajituri vieneze. In functie de politica de cazare a hotelului (check In) vom stabili programul de dupa masa. Astfel mergem la Rathaus (Primăria din Viena, care servește ca sediu al primarului și al consiliului orășenesc al capitalei Austriei. )

Vom mai vizita Biserica Votiva (Biserica Votivă din Viena este o biserică neogotică din centrul Vienei, situată în imediata vecinătate a Universității din Viena.) –Burgtheater.

 

Ziua 2 Vizitam Mayerling + 1 destinatie surpriza.

Castelul de la Mayerling este situat în localitatea „Mayerling”, lângă Alland, Austria Inferioară, la sud-vest de Viena. Din anul 1550 s-a aflat în proprietatea ordinului cistercian „Sfânta Cruce”.

Până în anul 1889 a fost castel de vânătoare. În noaptea de 30 ianuarie 1886, în castel a murit moștenitorul tronului Habsburg, Prințul Rudolf al Austriei, în împrejurări misterioase. Cauza morții lui a rămas până în prezent neclarificată, documentele existente în castel fiind distruse, iar cei prezenți au fost obligați să păstreze tăcerea. Există numai o teorie, nefundamentată, că prințul ar fi murit în urma unui duel american. O altă ipoteză presupune că prințul era depresiv și că, înainte de a se sinucide cu pistolul, și-a omorât iubita, baroneasa Maria von Vetsera, care avea 17 ani.

Tatăl prințului, împăratul Franz Joseph al Austriei a cerut ca în acel an castelul să fie reclădit, dormitorul prințului fiind dărâmat, iar în locul lui a fost clădită o biserică, al cărei altar se află pe locul patului în care a murit prințul. Castelul a fost transformat într-o mănăstire care a fost cedată Ordinului carmelit.

Împotriva ultimei dorințe a prințului moștenitor, de a fi înmormântat împreună cu iubita sa, el a fost înmormântat în cripta familiei imperiale din Viena.

 

Ziua 3

Dupa micul dejun ne indreptam dinou spre centru Vienei unde continuam vizitarea celorlalte obiective putem vizita: -Muzeul de Istorie Naturală din Viena-Muzeul Fluturilor-Muzeul lui Sisi-Opera din Viena Catedrala Sf Stefan-Stephansdom  
Stephansdom este totodata un simbol al Vienei, cel mai important edificiu gotic al orasului si locul multor evenimente semnificative din istoria Austriei-Parcul de distractii Prater  unul din cele mai vechi parcuri de distractie din Europa. Dupa ce vizitam parcul de distractii Prater ( in care se poate lua masa in conditii excelente ) la ora 17.00 plecam din Viena spre tara.

NOTA ! Nu sunt incluse intrarile la obiective . Anumite excursii au intrarile incluse insa acest lucru este precizat explicit .

 

Rezervari:0745 844 396
                0751 201 423

Scrie un comentariu

Eroare: Trebuie sa te autentifici ca sa poti comenta. Te poti autentifica aici.

Nici un nume gasit.