CIRCUIT BULGARIA: SOFIA-PLOVDIV-VELIKO TARNOVO-PLEVNA

Excursie de 6 zile

CIRCUIT BULGARIA: SOFIA-PLOVDIV-VELIKO TARNOVO-PLEVNA

Plecare din Timișoara,pe ruta Stamora Moravita-Nis-Sofia.Sosire in Sofia. Deviza orasului, inscrisa pe blazonul oficial al primariei este: “Sofia creste dar nu imbatraneste niciodata!”.

 Durata:
6 zile
 Data:
01.07.2024
 Transport:
Autocar
 Ora plecare:
Dimineata

Pret pe persoana:

480 euro


Sectiune de contact
Ziua 1.Plecare din Timișoara,pe ruta Stamora Moravita-Nis-Sofia.Sosire in Sofia. Deviza orasului, inscrisa pe blazonul oficial al primariei este: “Sofia creste dar nu imbatraneste niciodata!”.Cu mai bine de 2500 de ani, orasul a fost o asezare traca numita Serdica. Se crede ca denumirea a fost preluata de la numele unui trib celtic Serdic. Orasul s-a tot dezvoltat sub sabia mai multor imperii si conducatori; fie Alexandru cel Mare sau imparatul Traian, dupa ce a fost cucerit de romani. Sub imparatul Galerius, Serdica a devenit unul dintre primele orase in care crestinismul a fost recunoscut in mod oficial.Vizitam Catedrala Alexander Nevsky, ridicata in cinstea eroilor cazuti in razboiul ruso-turc si a luat numele unui vestit luptator rus din sec. 13, care a fost sfantul patron al tarului rus Alexandru al II-lea. Constructia este grandioasa si un foarte valoros monument de arhitectura. Este socotita cea mai mare catedrala si una dintre cele mai frumoase biserici din Peninsula Balcanica.Cina si cazare Sofia hotel 3*.

Ziua 2.Mic dejun.Dedicam intreaga zi Sofiei. Autocarul ne lasa in Piata Libertatii, unde se gaseste o grandioasa statuie reprezentata de o femeie, ce poarta pe cap o coroana aurita si pe un brat un vultur. Este monumentul Sfintei Sofia, protectoarea orasului. De la statuie se deschide intinsul Bd. Vitosha, principala artera comerciala a orasului si una dintre atractiile „must see”. Tot din acest loc se poate vedea si Moscheea Banya Bashi, singura moschee conservata din Sofia. Este creatia unui artist si constructor turc, care a proiectat si legendara Moschee Albastra din Istanbul. Pe langa alte hoteluri de lux, cum este si Grand Hotel Bulgaria, situat in Piata Printul Alexandru de Battenberg, centrul capitalei bulgare este acaparat si de cladirile maiestoase, prea mari si greoaie (in acceptiunea unora) ale catorva sedii administrative si politice, cum ar fi: cladirea Parlamentului, Ministerul de Justitie, Presedintia (Palatul Regal, (unde am asistat putin la schimbarea garzii), Banca Nationala a Bulgariei, Universitatea, Teatrul National Ivan Vazov si alte cladiri oficiale.Seara cina si cazare Sofia la hotel 3*

Ziua 3. Mic dejun. Vizitam Biserica Sf. Sofia, care este cea mai veche biserica din oras si patroana Sofiei. Sub ocupatie otomana, biserica a functionat ca si moschee, fiind “amprentata” cu minarete. In timpul unui cutremur, unul dintre minarete s-a daramat si moscheea a fost lasata in parasire. Ulterior s-au facut lucrari de restaurare iar astazi Sf. Sofia este o biserica in cruce cu 3 altare. Plecare spre Plovdiv. Oprire Manastirea Rila .Cina si cazare Plovdiv la hotel 3*.

Ziua 4. Mic dejun.Vizitam orasul Plovdiv, ales in Top 3 Best European Destinations (alaturi de Zadar – Croatia si de Atena) si Capitala Cultural Europeana anul acesta. Centrul Vechi al Plovdivului este o increngatura de stradute fermecatoare, unele mai frumoase si mai surprinzatoare ca altele. Ne plimbam pe strada pietonala principala din Centrul Vechi – un fel de strasse bulgaresc, plina cu magazine de tot felul, dai nas in nas cu vechiul stadion Roman care acum se afla sub nivelul strazii. Probabil cel mai spectaculos obiectiv turistic din Plovdiv este Teatrul Antic – o minunăție construită în timpul Împăratului Traian (secolul al 2-lea). Vizitam : Muzeul Regional Etnografic (REM Plovdiv) ; Farmacia veche „Hippocrate” ; Moscheea Dzhumaya,Dupa pranz, vizitam Nebet Tepe, situl arheologic din inima Plovdivului. – locul de unde a început să fie scrisă istoria Plovdivului. Asta se întâmpla în urmă cu mii de ani, când aici s-a dezvoltat unul dintre cele mai mari orașe tracice din Bulgaria care, mai târziu, după ce a fost cucerit de Filip al 2-lea al Macedoniei (tatăl lui Alexandru cel Mare), s-a numit Philippopolis – adică Orașul lui Filip. Ajungem mai apoi la Hisar Kapia – Poarta de Piatră Hisar (Poarta de Est).O străduță pietruită coboară pe lângă Biserica Constantin și Elena din Centrul Vechi și după doar câțiva pași îl răsplătește pe curiosul care a îndrăznit să se abată de la strada principală cu o poartă de piatră – parte a sistemului de fortificație a vechiului Philippopolis.Seara, timp liber in Kapana – Capcana sau cartierul artizanilor.Cina si cazare Plovdiv la hotel 3*.

Ziua 5. Mic dejun. Plecam spre Veliko Tarnovo. Orașul a fost capitala Bulgariei și a traversat de-a lungul timpului mai multe perioade înfloritoare.Vizitam urmatoarele obiective: Cetatea Tsarevets; Monumentul Asăneștilor; Casa Sarafkina – Muzeul Etnografic; Catedrala din Veliko Tarnovo;Biserica Fortificată a celor 40 de Sfinți Martiri;Biserica Sfinților Petru și Pavel.Plecare spre Plevna. Seara cina si cazare la Plevna hotel 3*.

Ziua 6. Mic dejun. Plecare spre Timisoara.Sosire in tara in functie de formalitatile vamale.

480 euro/persoana

PREȚUL INCLUDE:
Transport autocar
5 nopti cazare cu demipensiune
Ghid din partea agentiei

PREȚUL NU INCLUDE:
Asigurarea medicala
supliment cameră single: 15 eur/pers
intrările la obiectivele turistice

ACTE NECESARE:
paşaport original sau carte de identitate
cazier judiciar pentru însoţitorul grupului de copii
pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz

NOTA:
Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți.
Citeste mai mult
Call Now ButtonSUNĂ ȘI REZERVĂ ACUM !