NOVISAD + PETROVARADIN + Sremski Karlovci SERBIA

Excursie de 1 zi

NOVISAD + PETROVARADIN + Sremski Karlovci SERBIA

Plecare din Timisoara in jurul orei 8.00 dimineata de la Adam Muller. Sosire in In Novi Sad unde vizitam Fortareata Petrovaradin, denumita si Gibraltarul Dunarii care este una dintre cele mai mari si mai bine conservate bastioane de artilerie din aceasta parte a Europei.

 Durata:
1 zi
 Data:
07.10.2023
 Transport:
Autocar
 Ora plecare:
8 dimineata

Pret pe persoana:

150 lei


Sectiune de contact
Plecare din Timisoara in jurul orei 8.00 dimineata de la Adam Muller. Sosire in In Novi Sad unde vizitam Fortareata Petrovaradin, denumita si Gibraltarul Dunarii care este una dintre cele mai mari si mai bine conservate bastioane de artilerie din aceasta parte a Europei. Zona a fost locuita continuu inca din paleolitic, artefactele descoperite fiind datate din anii 1900-1500 i.e.n. De asemenea, aici au construit romanii Cetatea Cusum, o parte a frontierelor fortificate (Limes) de-a lungul Dunarii. Austriecii incep sa darame vechea cetate si sa contruiasca noi fortificatii dupa standardele epocii. Se construieste si un sistem de tuneluri ce se intinde pe o lungime de 16 km.Batalia de la Petrovaradin din 5 august 1716 aduce Victoria armatei austriece si inseamna sfarsitul amenintarii turce In Europa Centrala.

Dupa vizita mergem in centrul orasului, vizitam catedrala si biserica ortodoxa. Timp pentru masa si cumparaturi. Ne indreptam spre Sremski Karlovci, pentru vizita orasului si posibilitatea degustarii bauturii locale - vermet.Se spune că fiecare clădire, casă și stradă din Sremski Karlovci are propriile povești de spus, pentru că acest oraș a fost, fără îndoială, faimos pentru spiritualitatea și cultura Serbiei. Orașul a devenit moștenitor al Patriarhiei de Peć imediat după prima migrație sârbă din 1690. Marea Curte a Patriarhiei domină piața centrală a orașului, iar de când Patriarhia a fost mutată la Belgrad, Eparhia de Srem i-a luat locul. Plecare spre Timisoara si sosire in functie de formalitatile vamale.

150 lei/persoana

PREȚUL INCLUDE:
- Transport
- Ghid din partea agentiei

PREȚUL NU INCLUDE:
- Asigurarea medicala

ACTE NECESARE:
- paşaport original sau carte de identitate
- cazier judiciar pentru însoţitorul grupului de copii
- pentru copiii sub 18 ani – declaraţie notarială de la ambii părinţi, după caz

NOTA:
Tariful este valabil pentru un grup de 30 de persoane. In cazul in care sunt mai putini participant, tariful se recalculeaza Locurile in autocar vor fi rezervate in functie de ordinea inscrierii in agentie

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți.
Citeste mai mult
Call Now ButtonSUNĂ ȘI REZERVĂ ACUM !