Oradea Vadu Crişului – judetul Bihor

Excursie de 1 zi

Oradea Vadu Crişului – judetul Bihor

Plecăm dimineaţa devreme din Timişoara spre Vadu Crişului , cunoscut ca centru de ceramică albă. Considerată unică în Europa, ceramica albă de Vadu Crișului a fost denumită și „caolinul românesc”.

 Durata:
1 zi
 Data:
25.11.2023
 Transport:
Autocar
 Ora plecare:
dimineata

Pret pe persoana:

250 lei


Sectiune de contact
Plecăm dimineaţa devreme din Timişoara spre Vadu Crişului , cunoscut ca centru de ceramică albă. Considerată unică în Europa, ceramica albă de Vadu Crișului a fost denumită și „caolinul românesc”. Specialiștii consideră că olăritul, îndeletnicire tradițională veche de sute de ani, reprezintă esența artei populare din zona Pădurii Craiului. În general, olarii produceau: blide, oluri – ulcioare cu gât îngust, oale pentru sarmale, hârboaice – oale cu capac, pentru mâncare sau lapte, cante pentru apă, strecurători, suporturi pentru lumânări sau vase decorative.La cererea autorităților, în Vadu Crișului s-au realizat 13 ciupuri, de inspirație dacică, înalte de 1,40 metri. O parte din ele au devenit elemente de decor în grădinile palatului Cotroceni din București.

Ne indreptam spre Oradea pentru masa de pranz si apoi vizitam Muzeul Tarii Crisurilor. Cu o colecție muzeală de 450.000 de obiecte, Muzeul Țării Crișurilor îi impresionează pe pasionații de arheologie, istorie sau artă, dar și pe curioșii care-i trec pragul. Seara ne întoarcem acasă cu produse de olărilt şi amintiri frumoase.

250 lei/persoana

Este inclus:
• Transport autocar/microbus
• Masa de pranz
• Ghid pe toata durata excursiei

Nu este inclus:
• Taxa de intrare la obiectivele turistice (Muzeul Tarii Crisurilor – aprox 10 lei/persoana)
• Alte cheltuieli de natura personala

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți.
Citeste mai mult
Call Now ButtonSUNĂ ȘI REZERVĂ ACUM !