Paste in Grecia – Paralia Katerini

Excursie de 5 zile

Paste in Grecia - Paralia Katerini

Plecare la ora 6 de la AMG pe traseul Timisoara –Paralia Katerini (Grecia). Sosire in statiune in decursul serii. Cina si cazare la Hotel Akropol 3* sau similar

 Durata:
5 zile
 Data:
02.05.2024
 Transport:
Autocar
 Ora plecare:
Dimineata

Pret pe persoana:

280 euro


Sectiune de contact
Ziua 1 Plecare la ora 6 de la AMG pe traseul Timisoara –Paralia Katerini (Grecia).
Sosire in statiune in decursul serii. Cina si cazare la Hotel Akropol 3* sau similar.

Ziua 2 Mic dejun.In jurul orei 9, plecare spre Kalambaka, unde vom vizita Manastirile de la Meteora, unul dintre cele mai mari și cele mai importante complexe de mănăstiri ortodoxe din Grecia, după Muntele Athos. Cina si cazare la Hotel Akropol 3* sau similar.

Ziua 3. Mic dejun . In jurul orei 9 plecam spre Castelul Platamonas (intrare se achita separate aprox. 2 euro/persoana), amplasat la poalele Muntelui Olimp, pe partea de S-E a sa, care este o fortificatie care dateaza din secolul al 10-lea. Cea mai mare parte a castelului Platamonas a fost construita de regele francez din Salonic, Boniface de Momferatikos. In 1205, acesta a ridicat castelul pe ruinele unui castel bizantin preexistent.Castelul este mentionat pentru prima data in texte ce dateaza din secolul al XIII-lea. Atunci, conducatorii francezi din Salonic au facut reparatii ample pentru aparare. Au fost facute renovari ale castelului si de catre conducatorii bizantini ai secolului al XIV-lea si venetienii din secolul al XV-lea. Dupa caderea Constantinopolului, dupa cea de-a patra cruciada din 1204, Momferatikos Boniface, a dat castelul regelui Roland Piske. El i-a dat forma pe care o vedem azi. Dupa masa ne intoarcem la hotel si ne pregatim pentru Slujba de Inviere, la care o sa participam in cadrul Manastirii „Sfântul Efrem”..Dupa slujba de inviere ne intoarcem la hotel.

Ziua 4 Mic dejun. Timp liber la dispozitia turistilor. La amiaza ne bucuram de un Pranz festiv de Paste, cu bunatati traditionale. Program liber in zona. Cina si cazare la Hotel Akropol 3* sau similar.

Ziua 5 Mic dejun. Ora 8 plecare spre Salonic unde vom face un tur de oras. De-a lungul vizitei noastre o sa vedem simboluri ale istoriei glorioasa care se regasesc la tot pasul: Turnul Alb, aflat pe coasta presarata cu cafenele, foste structuri otomane, ziduri bizantine, structuri impozante care inclus si Biserica Sf. Dumitru construita in secolul al V-lea, uriasa Rotonda romana si ruinele palatului Imparatului roman Galeriu, datand din secolul al III-lea. Plecare spre casa si sosire in Timisoara in functie de formalitatile vamale.

280 euro/ persoana/ loc in camera dubla

Pretul include:
• Transport cu autocar
• 4 nopti cazare cu mic dejun la Hotel Akropol 3* sau similar
• Pranz festiv in data de 05.05.2024
• Ghid din partea agentiei pe tot parcursul excursiei

Pretul nu include:
• Asigurare medicala si storno (recomandata)
• Taxa de statiune de 1.5 euro/ zi/ camera
• Taxa de intrare la Castelul Platamonas – aprox 3 euro/persoana
• Taxa de intrare la Meteora - 5 euro/persoana/ manastire
• Alte cheltuieli de natura persoanala

- Pretul este calculat pentru un numar de 30 de platitori. In cazul in care sunt mai putini participanti, tariful se recalculeaza sau excursia se anuleaza

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți.
Citeste mai mult
Call Now ButtonSUNĂ ȘI REZERVĂ ACUM !