Rimetea – Mănăstirea Nicula

Excursie de 2 zile

Rimetea - Mănăstirea Nicula

Plecăm dimineața devreme din Timișoara, îndreptându-ne către Rimetea.

 Durata:
2 zile
 Data:
18.05.2024
 Transport:
Autocar
 Ora plecare:
Dimineata

Pret pe persoana:

550 lei


Sectiune de contact
Ziua 1. Plecăm dimineața devreme din Timișoara, îndreptându-ne către Rimetea. Graţie arhitecturii excelent conservate, precum şi datorită poziţiei naturale privilegiate, localitatea Rimetea, pe care o vom vizita este un loc de poveste, denumit şi “satul cu case albe”, unde tradiţiile se împletesc cu vremurile de demult. Satul secuiesc este singurul din Romania care a fost distins cu premiul Europa Nostra al comisiei Europene, datorită conservării patrimoniului cultural. După ce observăm casele văruite în alb, cu porţi înalte şi obloane verzi, vizităm: Muzeul Etnografic, Cea mai veche casa din Rimetea, Moara de apa si, optional, Piatra Secului. Cină şi cazare în zona Turda.

Ziua 2. După micul dejun ne continuăm drumul spre Mănăstirea Nicula, cunoscută ca unul dintre cele mai vechi aşezăminte monahale din spaţiul românesc. Aici se găsește o icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului, cunoscută pentru puterile sale tămăduitoare încă din secolul al XVII-lea prin faptul că lăcrima.

Plecare spre Cluj Napoca, capitala economică şi culturală a Transilvaniei, unde vom face un tur pietonal, vizitând principalele obiective din centrul oraşului. Sosire spre seară în Timişoara.

550 lei /persoană/ loc in cameră dublă

Pretul include:
- Transport autocar
- 1 noapte cazare în cameră cu 2 paturi
- 2 mese (mic dejun + cină)
- ghid din partea agenţiei

Pretul nu include:
- masa de prânz
- alte cheltuieli de natură personală

NOTA:
- Tariful este valabil pentru un grup de 35 de persoane. În cazul în care sunt mai puţini participanţi, tariful se recalculează.

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți.
Citeste mai mult
Call Now ButtonSUNĂ ȘI REZERVĂ ACUM !