TRANSFAGARASAN SI TRANSAPLINA

Excursie de 2 zile

TRANSFAGARASAN SI TRANSAPLINA

Vom pleca spre Cartisoara (Badea Cartan) si intram pe Transfagarasan - cel mai spectaculos drum din Romania, ce leaga regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania, strabatand Muntii Fagaras.

 Durata:
2 zile
 Data:
10.08.2024
 Transport:
Autocar
 Ora plecare:
Dimineata

Pret pe persoana:

650 lei


Sectiune de contact
Ziua 1.Plecare din Timisoara dimineata devreme. Vom pleca spre Cartisoara (Badea Cartan) si intram pe Transfagarasan - cel mai spectaculos drum din Romania, ce leaga regiunea istorica a Munteniei cu Transilvania, strabatand Muntii Fagaras. Pornind dinspre nord, primul popas il vom face la Balea Lac (2034 m). Vom strabate cel mai lung tunel rutier din Romania (887m) si vom ajunge pe Valea Capra . Coborand apoi pe cursul vaii, vom ajunge la Barajul Vidraru, care are o lungime de 307 m si leaga Muntii Fruntii si Ghitu. De aici vom continua la Curtea de Arges, unde ne vom opri pentru o scurta vizita a manastirii Curtea de Arges, ctitoria lui Neagoe Basarab si a mausoleului regilor Romaniei. Cazare si cina in zona RAMNICU VALCEA.

Ziua 2. Mic dejun . Vom continua traseul spre Novaci, de unde vom incepe urcusul pe Transalpina, cel mai inalt drum rutier din Romania, atingand altitudinea maxima de 2.145 m in Pasul Urdele. Transalpina traverseaza Muntii Parang de la nord la sud, fiind paralel cu Valea Oltului si cu Valea Jiului. Vom face opriri in cele mai pitoresti locuri: Pasul Urdele si la Barajul Oasa. Traversam Muntii Lotrului spre lacul Oasa, strabatem Valea si Cheile Sebesului. Plecare spre Timisoara.

De la 490 lei/pers.MEMBRU CARP
650 lei/persoana/non membru CARP

PREȚUL INCLUDE:
• Transport autocar/ microbus
• 1 noapte de cazare cu demipensiune la hotel 3*
• Ghid din partea agentiei

PRETUL NU INCLUDE:
• Cheltuieli de natura personala
• Masa de pranz

gdpr-image
Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Vom presupune că sunteți de acord cu asta, dar puteți renunța dacă doriți.
Citeste mai mult
SUNĂ ȘI REZERVĂ ACUM !